onsdag 15 februari 2012

Flisan börjar jobba



I nästa vecka ska Flisan börja vara med matte på kontoret. Vi börjar med en promenad före jobbet och sedan får hon vara med mig fram till lunch. Vid lunchtid kommer Per och hämtar henne så det inte blir så långa dagar i början. Men på sätt och vis är hon ju redan van. När Per jobbar hemma med Flisan så blir hon ju inte aktiverad hela tiden utan sover mest eller leker för sig själv.

Planen ser ut så här:

08:15 - Vi går hemifrån och tar en långpromenad före jobbet
09:00 - Vi kommer fram till kontoret
10:00 - Vi tar en kort promenad i Humlegården
12:00 - Per hämtar Flisan och tar en långpromenad och jobbar sedan hemma på eftermiddagen

Vi fortsätter så i ett par veckor innan det är dags för Flisan att vara heltid på kontoret. Nu måste vi utrusta kontoret innan Flisan kommer. Vi har fått låna kompostgaller av Bettan som jag ska ha i dörröppningen till mitt kontorsrum och i helgen ska vi åka till Arken Zoo och köpa en hundbädd och en vattenskål. Kanske någon leksak också som Flisan kan ha på jobbet men den blir nog utan pip ;)

Innan Flisan börjar jobba så ska vi ta med henne och hennes nya saker till kontoret och placera ut dem så hon hinner känna sig lite hemmastadd. Men visst känns det pirrigt...

Ni som har eller har haft hund på jobbet har ni några allmänna tips på hur man kan göra för att få det att fungera så bra som möjligt?

3 kommentarer:

  1. Vad perfekt att du kan ha med dig Flisan till jobbet! Lyxigt värre!

    SvaraRadera
  2. Det kommer gå superbra, idag har vi tränat ensamhetsträning och det gick superbra. Flisan brydde sig inte alls, sa inte ett ljud utan bara lekte med sina leksaker som vanligt =)

    SvaraRadera
  3. Lisa har varit med på jobbet sedan hon var 8 veckor.
    Det har alltid gått jättebra. Hemma kan hon vara lite vaktig men på jobbet vet hon att man ligger still och har tråkigt! Det kan smälla i dörrar och komma och gå människor - hon reagerar aldrig. Kommer det in någon i rummet går hon inte ens fram och hälsar (då kan ju någon ta hennes stol...):) Sedan jag fick båda så har de varit med båda med samma resultat. Aldrig någon som ens märker att de är här. Det enda kan vara att Lisa kan gnälla lite om jag går på möte eller så, men hon lugnar sig snabbt. Grattis till förmånen att kunna ha med henne! Det är såååå skönt!

    SvaraRadera