torsdag 1 december 2011

Hundmat?

Om hunden själv får välja?

Jag blir alldeles utmattad på allt som går att läsa kring vilken mat man bör ge sin hund.

Tidigare i veckan blev en vän till mig ifrågasatt av en veterinär för att hon gav "människomat" till sin hund i stället för hundfoder. Det hon ger sin hund är rena råvaror bestående av kött, fisk, exempelvis ris och grönsaker. Samma vän hade veckan innan fått bekräftat av en annan veterinär att det hon gav sin hund var en väl balanserad kost.

Hur ska en förstagångsägare orientera sig rätt i allt som skrivs och sägs om hundmat?

När Flisan inte längre behöver valpfoder är vår plan att ge henne hemlagad mat. Alltså hemlagad mat speciellt till henne innehållande alla näringsämnen som en hund behöver och givetvis undvika alla födoämnen som på ett eller annat sätt är mindre bra eller rent av giftiga.

Flisan kommer säkert äta foder ibland också men ambitionen är att ge henne hemlagad mat. Vi ska prata med Maria som är uppfödare och självklart höra efter vad hennes erfarenhet säger och vad hennes rekommendation är.

2 kommentarer:

  1. Jag som har provat båda delarna tycker att det är mycket lättare med hundfoder. Det är fort gjort att man överdoserar vanlig husmanskost.

    SvaraRadera
  2. Kattgodis
    Kattkyssar - Kattens favorit. Lördagsgodis med fisksmak, som är inslaget i glansigt papper i läckra färger. 1kg = ca 900st kattkyssar Sammansättning Tonfisk ...

    SvaraRadera