torsdag 4 oktober 2012

Höst i svampskogen

I lördags packades ryggsäcken återigen för en heldag i svampskogen. Som traditionen bjuder styrde vi bilen mot Tyresta. Vi var utrustade med regnkläder och gummistövlar och även Flisan hade sitt regntäcke med sig. Med tanke på hennes löp ville vi hålla henne varm och även om det varken var kallt eller regnade så skyddar det bra mot vinden.

I ryggsäcken fanns kaffetermos och smörgåsar med stekt ägg och kaviar till matte och husse. Flisans matsäck bestod av makaroner, fläskfilé, ärtor och morötter.

När vi kom fram till Tyresta Nationalpark var det fullt med bilar på parkeringen, men så fort vi vek av leden så fanns det inte en människa så långt ögat kunde se. Vi var helt själva med ett hav av svampar. Vi hittade enormt stora gula kantareller och massor med trattkantareller. Aldrig tidigare har vi kommit hem med en så tung svampkorg. Hela kvällen gick åt till att rensa svamp och vi fyllde hela svamptorken med trattkantareller.

 Vi hade en helt underbar höstdag i vackra höstfärger
 En objuden gäst i paradiset visade sig vara en snok
 Såna här plockade vi inte, men de är vackra att se på
 Flisan hjälper till i svampsöket...
...och hon vill påstå att det var hon som hittade dessa 
 Kantarellerna hade vuxit sig stora som hus
 Trattisarna var också fina och det fanns gott om dem

Kvällen gick i svamprensningens tecken i sällskap varandra, en utmattad men lycklig hund och gott rödvin som sällskap. Behöver jag säga att vi hade en perfekt höstdag och kväll.

1 kommentar:

  1. Supermysig dag och speciellt för Flisan som älskar skogen och nu när hon löper kan hon inte vara lös som tidigare på Djurgården men i skogen så går det bra =)

    SvaraRadera