fredag 13 april 2012

Första valpkurstillfället

I går var det alltså vårt första valpkurstillfälle hos Dogma vid Gärdet i Stockholm. Hussse kunde inte följa med så matte och Flisan fick gå dit själva. Det var fem hundar totalt i sällskapet och alla hundar var lika gamla - 5 månader.

Sällskapet bestod av:

Flisan - Whippet
Akilles - Bishon Frise
Minns inte namnet - Bishon Frise
Cesar - King Charles Spaniel
Minns inte namnet - Vinthundsblandning

Bilderna nedan är inte bilder på hundarna från kursen utan jag tog med dem bara för att ni skall få se hur de olika raserna ser ut. Den första bilden är på en vinthundsblandning. I verkligheten var han lite kraftigare och betydligt större än Flisan. Den andra bilden är på en Bichon Frise. Bichon Frise valparna som var med på kursen var syskon, det var lite roligt. Och den sista bilden är på en liten King Charles Spaniel valp. Även den som var på kursen - Cesar - var otroligt söt och liten.


I går låg fokus på några passivitetsövningar. Dessa gick ut på att uppmuntra och belöna hunden med godis när de låg ner och var lugna. Det var en bra start med tanke på att alla valparna satt i samma rum och inte fick hälsa på varandra.

Vi fick även några kommandoövningar där vi uppmuntrar till lek men sen lär hunden att lugna sig och hejda sig för att sedan bjuda in till lek igen.

Klockan tickade på väldigt snabbt och jag tror Flisan aldrig har ätit så mycket godis på så kort tid. Den sista kvarten satt jag och delade godisbitarna både en och två gånger för att de skulle räcka. Hon fick lika mycket godis på en timme som hon annars får på en hel vecka.

Till nästa vecka ska vi öva på det vi lärt oss men också läsa på om den rasen vi har valt och varför. Hummmm...det har man väl gjort innan man köpte sin hund hoppas jag.

1 kommentar:

  1. Lycka till och hoppas inte husse bara håller sig borta!!!
    Carin

    SvaraRadera