onsdag 9 maj 2012

Albin och Flisan


Albin och Flisan har blivit bra kompisar fast de är så olika. Det kan inte bli morgon fort nog så de får springa in till varandra och önska God Morgon. Sedan tycker Albin att Flisan är jobbig när hon vill leka hela tiden samtidigt som han står och tittar med längtansfulla blickar när hon leker och har så kul men inte riktigt vågar själv.

Albin är en försiktig och lugn kille som är otroligt snäll. Det känner Flisan så hon har försökt dela med sig av alla sina leksaker, lagt dem framför honom och puttat fram dem med nosen. Hon har även erbjudit Albin att dela hennes säng och de har erbjudit varandra sina matskålar. På det stora hela så har allt gått väldigt bra. Vi har också lärt oss att Flisan inte bara är en busig tjej med mycket energi hon är även otroligt snäll i sitt sätt mot andra hundar och speciellt mot Albin.

Det som har gått mindre bra är promenaderna. Det har varit lite av en kamp att ensam gå ut med dem båda. Albin vill strosa runt i långsamt mak för sig själv medan Flisan är som en virvelvind som vill leka så fort hon ser ett tillfälle. Tilltrasslade koppel och Flisan som leknafsar Albin i pälsen har hört till vardagen. Mormor har varit trött när vi kommit hem från jobbet och avbyter henne.

Albin har känt på sig att det vankas hemfärd i dag och Flisan vet att något tråkigt kommer hända. Hon har haft så kul när Mormor och Albin har varit och hälsat på och kan inte alls förstå varför de måste åka hem, de kan väl alltid bo i gästrummet..?


Hej då säger Flisan - Mormors lilla Känguru bäbis

2 kommentarer:

  1. Ja det har verkligen gått superbra. Utmaningen är just promenaderna med två hundar med vitt skilda intressen =)

    Tror Albin kommer sova gott i natt men bli lite ledsen när inte Flisan väcker dem i morgon =)

    SvaraRadera
  2. Det tror jag med Per. Han kommer att sakna Flisan i morgonbitti. Han stod ju vid sovrumsdörren och väntade varje morgon på att Flisan skulle komma in och krama honom och mig. Och nu menar jag krama för det är det hon gör Flisan, hon lägger sin långa hals mot Albins och borrar liksom in sin nos i hans yviga man. Och när mn leker med Flisan så märks det vad gärna han vill vara med och leka, men han törs liksom aldrig riktigt fram, eller också tänker han att det är ingen idè för jag hinner inte i alla fall, för det finns inte en susning att hinna med Flisan.
    Och nu fick jag se med egna ögon hur snabb Flisan är. Vi gick nämligen till Gärdet på Djurgården i söndags för att Flisan skulle få rasa ut ordentligt. Per slog ut tennisboll med ett racket och Flisan sprang som skjuten ur en kanon, sen var det många andra hundar där som hon sprang och lekte med, men det var ingen som hängde med henne inte, och så är hon bara 6 mån. vad månde bliva. Det ska bli spännande att se hur hon ser ut nästa gång vi ses för visst hade hon växt en del. Tack Flisan för en jättekul vecka, vi kommer att sakna dig både Albin och mormor.Nospussar.

    SvaraRadera