tisdag 27 mars 2012

Flygbur som steker köttbullar?

Nu är det bara att inse faktum. Fröken Flisan har blivit för stor för att flyga i kabinen när vi reser upp till Norrland över påsken. Under semestern så passade vi på att jaga rätt på en flygbur till Flisan. Det blev en av märket Vari Kennel. Den är tillräckligt stor för att Flisan gott och väl ska kunna ha den även som vuxen.

Vi köpte den på Arken Zoo i Globen och hade sådan tur! Priset på buren är 1.595 kr och på Blocket kan man köpa en begagnad kring 800-1.000 kr. Men Arken Zoo reade ut sin för 499 kr. Vi köpte till en bit tjock fuskpläd med gummibaksida som vi klädde burens botten med.

Nu står den uppställd i vardagsrummet så Flisan ska ha god tid på sig att hinna vänja sig. Hon springer in i den säkert 20 gånger varje kväll för hon tror att det växer köttbullar där inne. Med jämna mellanrum så slänger vi i smyg in en köttbulle eller en bit leverpastej så hon ska förknippa buren med något positivt och hittills har det gått bra :)

3 kommentarer:

  1. Bra köp!Det blir spännande att höra fortsättningen av träningen,ex när dörren stängs.
    Carin

    SvaraRadera
  2. Tror Flisan kommer tycka om att vara i buren, den är stor och rymlig. Hoppas bara att hon får en lugn och skön resa första gången hon flyger i bur.

    Flyga är något som hon kommer göra flera gånger per år så det vore så skönt om hon inte tycker det är jätte jobbit.

    SvaraRadera
  3. Det kommer att gå jättebra, hon kommer att ligga och sova hela resan.

    SvaraRadera