fredag 25 oktober 2013

Flisan löper

I lördags den 19 oktober började Flisan löpa för tredje gången. Det gick drygt 6 månader och någon eller ett par veckor extra sedan hennes senaste löp. Hittills har hon nästan varit regelbunden som en klocka.

På Flisan märker vi väldigt tydligt när löpet är på gång. Hon blir lite låg och mycket tröttare än vanligt. Men efter att vi uppmärksammat detta kan det ta nästan en månad eller i alla fall flera veckor innan löpet startar.

När Flisan väl börjar blöda blir hon väldigt "mattesjuk". Hon vill vara nära matte hela tiden. Husse duger inte lika bra den här perioden. Hon följer efter mig som ett litet plåster och håller utkik om så bara jag ska in i badrummet. Jag har börjat kalla henne för den lilla apungen efter som hon klänger på mig hela tiden. Att ligga mjukt och extra varmt blir ännu viktigare än förut. Kroppsvärme, yllefiltar, fleecefiltar och kuddar, hon kan helt enkelt inte få nog.

Utomhus är hon som vanligt förutom att hon kissar oftare och nosar betydligt mer än vad hon brukar. Hon kan undersöka ett löv med nosen i evigheter innan hon är nöjd.

Matlusten ökar också i samband med löpet. Flisan är inte speciellt godisfixerad men under löpet kan hon stå och nosa på min jackficka där hon vet att det kan finnas godsaker. Detta händer inte alls annars. Vi låter henne äta lite extra och även om hon går upp något hekto så vet vi att hon snabbt springer av sig detta när löpet är över.

Just nu blöder hon som mest men vi försöker undvika tikskydd i den mån vi kan och låter henne själv hålla rent och hon är ganska duktig på det. På nätterna sätter vi på tikskyddet och hon opponerar sig inte mot detta alls.

Flisans tikskydd är svarta och enkla och fästs med kardborreband runt midjan. Men visst finns det mode även i dessa:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar