måndag 23 september 2013

Kräftfiske i Niemisel

Till kräftpremiären åkte vi upp till familjen och stugan i Norrbotten. Vi fiskade kräftor i dagarna två och njöt av tillvaron, sällskapet och naturen. Ett och annat bastubad hann vi med också för att sedan slänga oss i Råneå älv.

Flisan blev incheckad på flyget men hon är så duktig och klarar av det bra även om det är väldigt långt i från att vara en favorit såklart. Men vi är säkra på att hon tycker det är värt besväret för hon trivs som fisken i vattnet i stugan. Hon går på egna små äventyr och njuter av livet och friheten. Hennes äventyr har dock blivit betydligt kortare nu när hon blivit lite äldre. När hon var yngre drog hon i väg på längre strapatser men kom alltid när vi ropade.

Kräftfisket var lika kul och spännande som vanligt och i år fick vi en rekordfångst. Vi fick upp över 150 stycken flodkräftor men behöll ungefär 80 stycken av dem och släppte ut de som vi inte trodde vi skulle orka äta upp. De fick helt enkelt gå tillbaka på tillväxt.

 Flisan: - Vad är det vi letar efter? 
 Flisan: - Får jag hjälpa till?
 Husse är nöjd med fångsten i en av burarna
Bra storlek var det på kräftorna
Flisan: - Vilka läskiga kryp, kan man få en..?
 Flisan: - Nä jag sätter mig hos matte och njuter en stund
 Flisan och Niklas släpper tillbaka kräftor i älven
 Carin lyckades perfekt med kräftkoket
Det var de godaste kräftorna vi ätit!

Tusen tack säger vi till Leif och Carin för en härlig men alldeles för kort vistelse. 

1 kommentar:

  1. Tack själva, men det var för få dagar. Ja, kräftorna blev fantastiskt goda, man får inte snåla med dillen.Fina foton som vanligt.

    SvaraRadera