måndag 13 augusti 2012

Veterinärbesök

Flisan med bästa Ylva Trygger

I Lördags var vi hos bästa veterinären Ylva Trygger på Canis Academy. Det var dags för Flisan att få sin andra rabiesvaccinering. Flisan följer sin viktkurva och hade gått upp i vikt också sen vi sågs sist för en dryg månad sedan. Nu väger Flisan hela 9,7 kg. Flisan är väldigt "guckig" i ögonen och har alltid varit det. Ylva tror att det beror på att immunförsvaret inte är helt utvecklat ännu. Men eftersom Flisan har hunnit bli så stor så tyckte hon nu att det var dags att prova en kur med ögonsalva/droppar. Så idag ska matte förbi Apoteket och sedan testar vi dropparna i någon vecka.

Efter en spruta är det smaskens med lite godis

Vi pratade åter igen om det känsliga ämnet - hundmat. Här har ju alla hundägare OCH veterinärer delade meningar. Ylva stöttar oss till 100% och det känns skönt. Vi ville ha råd om vi behövde ge Flisan något extra vitamintillskott efter att vi beskrivit hennes kost. Ylva tyckte absolut inte det utan att Flisan får en perfekt sammansatt kost. Hon ser väldigt fin ut både i kropp och päls. Om något skulle förändras så finns det vitaminer att ta till men idag är det tydligen många hundar som får ett överskott av vitaminer i kosten. Hur som helst så fortsätter vi köra på som tidigare.

Och som alla hundägare måste jag nu få skryta lite. Ylva tyckte att Flisan var en av hennes finaste patienter och skulle gärna ha med henne som visningshund på sina föreläsningar. Som ni förstår så höll ju matte och husse på att formligen spricka av stolthet!

3 kommentarer:

  1. Oj,vilket beröm,ni får väl låna ut henne vid tillfälle.
    Ps.här är dt drygt 26 i skuggan o sol.Ds
    Carin

    SvaraRadera
  2. Det var det jag visste, Flisan är säkert en blivande stjärna. Jag tror hon kommer att vara förebild i Veterinär Ylvas andra bok, om det blir någon mer:-)

    Mamma.

    SvaraRadera