torsdag 9 augusti 2012

Mat

Fläskfilé är mums tycker Flisan. Vi brukar köpa fläskfilé till Flisan när det är extrapris och steka upp så det räcker några dagar.



Flisan fortsätter att äta humankost och hon verkar må toppen av det. Vi ger lite tillskott av foder i maten i bland när vi vet att hon har varit väldigt aktiv. Men vi är inne på vår sista 4 kilos påse och när den är slut så blir det bara humankost med vitamintillskott. Fortsätter hon att må lika bra och se lika fin ut som hittills så har vi nog hittat ett koncept som funkar perfekt för fröken Flisan utan konstiga tillsatser och koncerveringsmedel.

Flisan äter inte rester av vår mat utan vi lagar all hennes mat. Kolhydrater i form av pasta, ris eller potatis. Makaroner är helt klart hennes favorit. Protein i form av kyckling, äggula, fläskfilé, lax, köttfärs i olika former men även fiskbullar, makrill och tonfisk även om de senare tre inte längre är hennes favoriter. Ju renare råvaror desto godare verkar hon tycka att det är. Utöver detta så får Flisan grönsaker tillsammans med varje måltid. Alla grönsaker går bra men kokta ärtor och morötter är favoriten.

En liten egenhet hon har är att maten inte får vara för "såsig" eller "geggig". Det tilltalar henne inte :)

1 kommentar:

  1. Vilken finsmakare! Ikväll skall vi fiska kräftor+imorgon åxå,dom gillar nog inte Flisan att äta eller leka med?? Inga mygg!!!!!!
    Carin

    SvaraRadera