torsdag 18 juli 2013

Borreliavaccin hund - äntligen!


I början av juli kom det första borreliavaccinet för hundar till Sverige. Vi kastade oss på telefonen och bokade in en tid hos bästa veterinären Ylva Trygger på Canis Academy. I morgon är det alltså dags för Flisan att få sin första borreliavaccination.

Borrelia hos hund är en infektion som kan påverka flera organsystem till exempel, hud, leder, hjärta, lever, nervvävnad och njurar. Det nya vaccinet förhindrar inte att fästingen biter sig fast men det ska förhindra borreliaöverföringen. Hunden skall grundvaccineras två gånger med tre veckors mellanrum och därefter årligen för att upprätthålla skyddet.

Vi använder inget annat fästingskydd på Flisan så hon är ju fortfarande utsatt för andra fästingöverförda sjukdomar som anaplasmos och TBE  (som man inte kan vaccinera sig emot) men kan vi nu i alla fall skydda henne mot Borrelia så säger vi ja tack på den.

1 kommentar:

  1. I morgon är det dax, ska bli skönt att hon får skydd. På en mäniska ser man så tydligt den röda ringen men på våra pälsklädda är det svårare.

    SvaraRadera