fredag 28 februari 2014

Rapport från veterinärbesöket

I går var vi på återbesök på Djurakuten och träffade Veterinär Kajsa Malmqvist. Flisan fick genomgå samma undersökningar som sist. De lyste hennes öga och droppade färg i ögat för att se om det skulle fästa i några skador på hornhinnan. Och skadan på hornhinnan var borta, den hade läkt ihop helt och hållet och Kajsa var mycket nöjd och matte och husse var överlyckliga!

Flisan fick även stå ut med att få trycket uppmätt i båda ögonen. Vid förra undersökningen hade Flisan ett tryck på 10 i det friska ögat och ett tryck på endast 4 i det skadade ögat. Vid den nya mätningen i går så var det samma tryck på 10 i det friska ögat som sist och i det skadade ögat hade trycket ökat till 8 vilket var en väldigt bra ökning på så kort tid. Flisan fick så mycket beröm så det var inte klokt :)

Nu ska vi fortsätta på medicineringen med kortison och även ögonsalvan och sedan blir det en slutbesiktning om ca 7-10 dagar.

Hela familjen Eriksson var lättade (precis som plånboken) när vi gick därifrån så vi tänkte att en leksak till Flisan kunde vi så klart kosta på oss eftersom hon varit så duktig!

 Åh en ny leksak!
 Ett härligt lamm...
...smakar gott gjorde det också!

3 kommentarer:

  1. Skönt att allt gick bra med Flisan och lika duktig som vanligt.

    SvaraRadera
  2. Roligt att höra att det gick åt rätt håll.
    Ca

    SvaraRadera
  3. Vad härligt att ni är tillbaka på bloggen! Läskigt att läsa om Flisans öga men skönt att det redan är mycket bättre! Vilken otur ni haft med diskbråck och allt. :-( Hoppas att ni får förbli friska så att ni orkar med många härliga hundpromenader nu när våren är på väg! :-)

    SvaraRadera